h

Nieuws uit 2019

22 december 2019

Kinderboerderij Otterspoor in nood

Foto: Kinderboerderij Otterspoor / www.kinderboerderijotterspoor.nl

Deze week werd bekend dat kinderboerderij Otterspoor in het wijkpark van Maarssenbroek in financieel zwaar weer verkeert. Als gevolg van stijgende kosten, financiële tegenslagen en een afname van donateurs en sponsors luidt de kinderboerderij de noodklok: op deze manier zal de kinderboerderij de zomer van 2020 niet halen. 

Lees verder
13 december 2019

Geef de kinderen een fijne kerst!

Foto: SP

Duizenden ouders zijn door de Belastingdienst onterecht beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. Vele ouders zitten nog diep in de schulden. De kinderen zijn de dupe, want zij groeien op in armoede, hebben te maken met huisuitzettingen en gescheiden ouders.

Lees verder
12 november 2019

Gemeentebegroting binnen: laat het afzien beginnen

Foto: SP

Vorig jaar werd nog vol trots de begroting voor 2019 gepresenteerd, want het zou financieel beter gaan. Nog geen jaar later: een somber financieel beeld, aldus het gemeentebestuur van Stichtse Vecht.

Lees verder
28 oktober 2019

Onbetaalbaar voor de gewone Maarssenaar

Er is best veel gebouwd in Stichtse Vecht de afgelopen jaren. Maar voor wie eigenlijk? Deze woningen zijn meestal onbetaalbaar voor mensen die als onderwijzer, monteur, bouwvakker, schoonmaker, verpleegkundige of politieman de kost verdienen. De wachttijd voor een betaalbare huurwoning in Stichtse Vecht? meer als 10 jaar !

Lees verder
25 september 2019

Compensatie voor de schuldengeneratie

Foto: SP

Het experiment is mislukt, het leenstelsel voor studenten werkt niet. Nu bijna alle politieke partijen zich tegen het schuldenstelsel keren lijkt dit stelsel zijn langste tijd te hebben gehad. 

Lees verder
13 september 2019

Geen onnodig energieoverschot door onze strot!

Foto: SP

We stelden op 16 mei schriftelijke vragen aan de gemeente en provincie omdat zij volgens ons onjuiste uitgangspunten hanteren om ons 310 hectare zonneweide door de strot te duwen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier