h

Nieuws van de afdeling

11 februari 2024

WEER MINDER SOCIALE HUURWONINGEN IN STICHTSE VECHT

Foto: SP

“Wij verkopen gemeentegrond aan projectontwikkelaars om daar, voor gewone mensen onbetaalbare, dure huizen te bouwen. En met de opbrengst daarvan kunnen we  sociale huurwoningen bouwen”.

Lees verder
4 februari 2024

COALITIEPARTIJEN FRUSTREREN OPLOSSINGEN VOOR WONINGNOOD

Foto: SP

Het is opvallend om te zien hoe een raadsmeerderheid zich laat gijzelen door het rechtse College van Lokaal Liberaal, VVD, D66 en Streekbelangen. Met een soort  kadaverdiscipline (waar de raadsleden van de coalitie zich vrijwillig aan lijken te onderwerpen) ziet deze coalitie kans om vooral de belangen van de welgestelden met een jaarinkomen van meer dan  75.000,-  te behartigen.  Dat er af en toe aan liefdadigheid wordt gedaan verandert daar niets aan.

Lees verder
19 januari 2024

zaterdag 20 januari woonprotest

Foto: SP

Actiebijeenkomst Woonprotest Utrecht:

ZATERDAG 20 JAN 2024 om 13:00 uur tot 17:00

Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat we massaal op het Jaarbeursplein demonstreerden voor ons woonrecht. Het was het begin van Woonprotest Utrecht. De woningnood is totaal uit de hand gelopen en nu lijkt eindelijk de politiek een beetje wakker te worden.

Lees verder
28 december 2023

MELDPUNT GOED VERHUURDERSCHAP

Foto: SP

Iedere gemeente in Nederland, dus zelfs Stichtse Vecht,  is verplicht om vanaf 1 januari 2024 een meldpunt “Goed Verhuurderschap” in te richten.

Lees verder
20 december 2023

projectontwikkelaars op hun wenken bediend

Foto: buro maan ontwikkelkader ruimtekwartier

In het Ruimtekwartier en Bisonspoor zullen de komende jaren een aantal Woontorens verrijzen.

Lees verder
11 december 2023

AKTIE LOONT !!

Foto: SP

Samen met de bewoners wisten we de gemeente ervan te doordringen dat er een ontoelaatbare  onveilige verkeerssituatie bestaat voor de 260 bewoners van de Boomerang in het Kwadrant te Maarssenbroek. Na lang treuzelen heeft de verantwoordelijk wethouder eindelijk de boodschap begrepen en worden er tijdelijke voorzieningen getroffen om een eind te maken aan deze onveilige situatie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier