h

Nieuws van de afdeling

11 juli 2024

WETHOUDER OOST-INDISCH DOOF VOOR A-SOCIALE WOONTOESTANDEN PARK AVENUE, KLACHTENMELDPUNT VOOR HUURDERS AL EEN HALF JAAR TE LAAT !

Foto: SP

Recent deden we weer samen met PvdA en Groenlinks onderzoek   naar de woonomstandigheden  in Park Avenue. Al langer zijn er problemen met de appartementen in de omgebouwde kantoren aan de Planetenbaan in Maarssenbroek De klachten van de huurders zijn bij herhaling gemeld aan de  verantwoordelijke Wethouder en aan ‘Edelwoningen’ , de  verhuurder. De Verhuurder en de Wethouder blijken echter op dezelfde  lijn te zitten.

Lees verder
4 juli 2024

STEEDS MEER GESJOEMEL MET SERVICEKOSTEN

Foto: De Woonbond / De Woonbond

De Huurcommissie zag het aantal zaken over te hoge servicekosten het afgelopen jaar met maar liefst 60% stijgen. In de meeste gevallen kregen huurders gelijk en leverde hen dit een verlaging van honderden euro's op.Huurders die in 2023 een procedure zijn gestart bij de Huurcommissie kregen in 87 % van de gevallen gelijk, blijkt uit het jaarverslag. Dat leverde ze gemiddeld een verlaging van € 660,- op. Vooral private verhuurders worden door de Huurcommissie terecht gewezen.

Lees verder
30 juni 2024

WONINGNOOD VERDWIJNT UIT KADERNOTA, MAAR OOK UIT STICHTSE VECHT ?

Foto: SP
TOT 2030 KOMEN ER IN STICHTSE VECHT 4398 WONINGEN BIJ.

Januari 2024 had Stichtse Vecht 28.814 woningen, dus eind 2030 zijn dat er  33.212.Voor wie? Waar is behoefte aan? Daar is onderzoek naar gedaan door de Gemeente, het Rijk, de Provincie , Bureau  Companen en Primos.

Lees verder
23 juni 2024

KETI KOTi: MAAK 1 JULI EEN NATIONALE HERDENK- EN FEESTDAG!!

Foto: SP

Niet in de Utrechtse Jacobssteeg , De Hooipoort,  Wijk-C of de Drentse plaggenhutten  maar in de “idyllische” landhuizen langs de Vecht: daar zaten de mensenhandelaars !

Lees verder
18 mei 2024

Moties tegen antisemitisme en andere vormen van haat en discriminatie

Foto: SP

In de Utrechtse Statenvergadering van 24 april zijn een tweetal moties ingediend, waarin de Staten van Utrecht stelling nemen tegen antisemitisme en andere vormen van haat en discriminatie. Beide moties werden mede-ingediend door de SP. (zie bijlage)

Lees verder

Pagina's

U bent hier