h

Nieuws van de afdeling

22 mei 2024

SP'ER EWELINA ROMIJN GEÏNSTALLEERD ALS COMMISSIELID IN DE GEMEENTERAAD

Foto: SP / SP

Ewelina werd tijdens de raadsvergadering van 21 mei officieel benoemd tot commissielid van de SP-fractie in Stichtse Vecht.

Lees verder
18 mei 2024

Moties tegen antisemitisme en andere vormen van haat en discriminatie

Foto: SP

In de Utrechtse Statenvergadering van 24 april zijn een tweetal moties ingediend, waarin de Staten van Utrecht stelling nemen tegen antisemitisme en andere vormen van haat en discriminatie. Beide moties werden mede-ingediend door de SP. (zie bijlage)

Lees verder
14 mei 2024

WIJ WILLEN EEN ANDER EUROPA ! STEM SP LIJST 15

Foto: SP

Na de Tweede Wereldoorlog wilden landen in Europa meer gaan samenwerken, om de economie op te bouwen en om een nieuwe oorlog te voorkomen. Dit goede project is gekaapt toen de Europese Unie de belangen van bedrijven boven die van burgers stelde. De “markt” werd  belangrijker dan de democratie.

Lees verder
14 april 2024

Gerrie Elfrink gekozen als SP-lijsttrekker voor Europese verkiezingen


Gerrie Elfrink is door het landelijk congres van de SP gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen voor het Europees Parlement van juni 2024. Met oud-wethouder en raadslid in Arnhem Elfrink als lijsttrekker kiest de SP voor een waakhond in het Europees Parlement die de belangen van gewone mensen zal verdedigen. Elfrink: ‘We moeten de misstanden in Europa aankaarten. In Brussel maken de multinationals en lobbyisten de dienst uit en staat de democratie op een verre laatste plek. Dan heb je een waakhond als de SP in Brussel heel hard nodig. Daar ga ik mij vol voor inzetten!’

Lees verder
4 april 2024

Ga in gesprek met Jimmy Dijk

Op maandag 22 april komt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk naar Utrecht voor een openbare avond. Iedereen is om 20.00 uur welkom in de Saffier, Saffierlaan 8-10 in Utrecht. Toegang is gratis. Meld je aan en wees erbij!

Lees verder

Pagina's

U bent hier