h

Nieuws uit 2014

30 december 2014

248 handtekeningen tegen verloedering Passage

Foto: Truke Noordenbos / SP

De SP heeft als speerpunt om zich in te zetten tegen de enorme leegstand waar onze gemeente mee te kampen heeft. Deze leegstand betreft grotendeels kantoorpanden, bedrijfspanden en nieuwe koopwoningen maar nu dus ook een winkelcentrum midden in een woonwijk van de gemeente. 

Lees verder
11 december 2014

Het commentaar van de bezoekers van deze site n.a.v. de petitie; Geef ons winkelcentrum terug!

Ik zou graag een viswinkel, een kapper, een drogisterij en een kledingzaak hier willen hebben. Ik ga nu vaak met de regiotaxi ergens anders heen om deze winkels te kunnen vinden. Dat kost de gemeente ook weer geld!
Er wonen in deze buurt veel oudere mensen die afhankelijk zijn van een aantal goede winkels in de directe omgeving.

Lees verder
7 december 2014

MELDPUNT ZORG SP Stichtsevecht.

De SP Afdeling Stichtse Vecht heeft een MELDPUNT ZORG opgezet. Als mensen problemen hebben of in de knel komen door de veranderingen in de zorg ( die vaak  het gevolg van de verkapte bezuinigingen zijn), wil de SP deze mensen helpen.

Lees verder
29 augustus 2014

Teken de petitie tegen de huurexplosie.

STOP DE HUUREXPLOSIE

Omdat de huren enorm stijgen, kunnen veel huurders de huur niet meer opbrengen. Verhuizen wordt steeds moeilijker, omdat van een leeg gekomen woning de huur fors wordt verhoogd. Starters, met name jongeren, kunnen in de eigen omgeving geen woning meer vinden, omdat de sociale woningbouw stil ligt of onbetaalbaar is geworden.

Lees verder
16 februari 2014

SP stichtse vecht richt commissie zorg op

SP - afdeling Stichtse Vecht zoekt dringend versterking voor haar werkgroep ZorgHet Huidige Kabinet van PvdA en VVD bezuinigd heel erg fors op de langdurige zorg aan mensen die zeer kwetsbaar en zorgbehoeftig zijn zoals o.a. onze ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt niet alleen bezuinigd op het totale bedrag dat voor deze mensen beschikbaar is: deze zorg wordt ook nog eens “over de schutting gegooid” door onze regering, waardoor de lokale overheid ( zoals de gemeente Stichtse Vecht) verantwoordelijk wordt voor de zorg aan langdurig zorgbehoeftige mensen in de eigen regio. De SP wil er voor waken en vechten dat onze gemeente de “schamele” gelden die beschikbaar gaan komen voor langdurige zorg, ook volledig gaat uitgeven aan zorg en niet aan andere zaken!Voor het aangaan van dit belangrijke politieke debat met onze gemeente hebben wij bij onze SP de werkgroep ( langdurige) zorg opgericht. Wij zijn al begonnen met een aantal gerichte acties maar hebben dringend extra menskracht/ leden nodig die onze actiegroep willen komen versterken!Is dat iets voor u??    Geef u dan z.s.m. op bij de heer B. Jager, coördinator van de SP - werkgroep Zorg. Mail:  dick.lilian@gmail.com

Lees verder

U bent hier