h

Kinderboerderij Otterspoor in nood

22 december 2019

Kinderboerderij Otterspoor in nood

Foto: Kinderboerderij Otterspoor / www.kinderboerderijotterspoor.nl

Deze week werd bekend dat kinderboerderij Otterspoor in het wijkpark van Maarssenbroek in financieel zwaar weer verkeert. Als gevolg van stijgende kosten, financiële tegenslagen en een afname van donateurs en sponsors luidt de kinderboerderij de noodklok: op deze manier zal de kinderboerderij de zomer van 2020 niet halen. 

Het bestuur is bezig met een groot actieplan, maar roept de inwoners en ondernemers van Maarssenbroek op bij te dragen aan het behoudt van de kinderboerderij. Zo hoopt men de zomer te halen.

Als SP Stichtse Vecht vinden wij dat een kinderboerderij zoals Otterspoor, dat al 35 jaar als centrum van cultuur en recreatie voor jonge en oude Maarssenbroekers geldt, in de eerste plaats niet gered zou moeten worden door vrijgevigheid. De instandhouding van de kinderboerderij is volgens ons de verantwoordelijkheid van de gemeente. Het redden van kinderboerderij Otterspoor zal overigens ook geen financiële uitdaging voor de gemeente betekenen, maar de prioriteiten van het bestuur liggen duidelijk ergens anders.

Binnen onze afdeling zijn ook wij als SP aan de slag met het behoud van de kinderboerderij. Hand in hand met de vrijwilligers van de kinderboerderij en de inwoners van Maarssenbroek zullen wij in actie komen om de kinderboerderij en daarmee de toekomst van ons levendige wijkpark veilig te stellen.

Reactie toevoegen

U bent hier