h

Een ongemakkelijke ervaring.

9 mei 2015

Een ongemakkelijke ervaring.

Beste SP Stichtse Vecht.

Ik woon met mijn man samen in Breukelen, wij zijn senioren. Mijn man werd onlangs ziek in het weekend (vrijdag nacht) dus ik belde de nachtdienst. Toen ik na ongeveer een kwartier om 00:00 de dokter op bezoek kreeg bleek na onderzoek dat hij ernstig ziek was (long en blaasontsteking) en hij moest onmiddellijk antibiotica hebben. De dokter had geen medicijn bij zich dus die moesten gehaald worden bij de apotheek. De dichtstbijzijnde nacht-apotheek waar gebruik van gemaakt kon worden is tegenwoordig in het Diaconessenziekenhuis in Utrecht (22km hier vandaan). De dokter vertelde dat het niet bezorgd kon worden maar dat het wel die nacht zo snel mogelijk gehaald moest worden, de dokter moest weg, had nog veel meer patiënten, Ik heb wel een rijbewijs maar Ik kon mijn man niet alleen laten. De buren sliepen en mijn zoon heeft geen rijbewijs, de taxi zou 100 euro gaan kosten dat geld had ik niet zomaar bij de hand. Ik belde mijn zoon die gelukkig ook in Breukelen woont, hij kwam op mijn man passen, ik stapte in de auto reed in mijn uppie, bang in het donker alleen langs de vecht naar zuilen, haalde mijn dochter op die daar woont en zij wees mij de weg door Utrecht (dat helemaal opgebroken ligt) naar het ziekenhuis en ik kon de medicijnen halen. Om 3 uur s ‘nachts kwam ik eindelijk terug met de antibiotica om mijn man zijn koorts te kunnen drukken.

Nu vraag ik u, is dit nou wat men bedoeld met de participatiemaatschappij, zoek het zelf maar uit?

Ik vraag me vaak af ,(en ik geloof velen anderen) waar dit naartoe gaat?

De dokters hebben het veel te druk omdat ze meer werk moeten doen van de overheid, de patiënten langer behandelen en patiënten niet meer zo snel naar het ziekenhuis moeten sturen.

Het gevolg is dat er lange wachttijden zijn en iedereen na de eerste afspraak naar huis word gestuurd met het bericht over een weekje weer terug te komen en moet men tegenwoordig dagen lang wachten voordat er plaats is. Daarnaast is er dus geen apotheek in de gehele omgeving die s ’nachts in het weekend open is en mogen we zelf oplossen hoe we aan ons dringende medicijn moeten komen.

Hoogachtend.

Een bezorgde vrouw.

 

Reactie SP:

Beste mevrouw.

Wij hebben uw bericht gelezen en keken er zo van op dat het wel een onderzoekje waard was.

We zijn erachter gekomen, na met verschillende ziekenhuizen, dokters en apothekers uit de regio in gesprek te zijn geweest, dat er wel degelijk een regeling bestaat waarbij de nacht apotheek in woerden tot 22:00 en in Utrecht vanaf 22:00 een bezorg service hebben en er daarvoor een regeling is getroffen met apotheek en een taxi die gratis de medicijnen komt brengen. Het enigste wat uw dokter hoeft te doen is op het recept vermelden dat de bezorgservice is ingezet. Wij zijn bij ons onderzoek en ook uw persoonlijke ervaring tot de conclusie gekomen dat niet alle dokters daarvan op de hoogte zijn! Dus als de dokter twijfelt dan kan hij of zij het betreffende ziekenhuis/apotheek bellen voor meer informatie.

Hopend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hartelijk dank voor uw bericht!

Hoogachtend.

SP. Stichtse Vecht.

U bent hier