h

Sociale huurwoningen ombouwen tot trekkershutten?

19 april 2022

Sociale huurwoningen ombouwen tot trekkershutten?

Foto: SP

Woningcorporatie Portaal verhuurt tegenwoordig ook woningen zonder werkend toilet en/of kraan in de keuken.  Je kunt dus wel een woning huren bij Portaal, maar je hoeft niet te verwachten dat het toilet werkt.  Een woning weigeren kan natuurlijk,  maar ja, wie doet dat in deze tijd van woningnood.

Het vervangen van een overjarige stortbak die is bezweken omdat hij oud en versleten is toch een kwestie van onderhoud waarvoor een verhuurder verantwoordelijk is. Maar nee, gewoon zelf doen, zegt Portaal.

Grote of kleine boodschap ? Portaal heeft geen boodschap aan werkende toiletten en keukenkranen.Zou zelfs dat teveel overbodige luxe zijn voor huurders van sociale huurwoningen.  Krijg je dan bij het huurcontract (tegen betaling) zakjes mee?

Foto: SP

Nog even en het enige waar water uit stroomt in woningen van Portaal zijn de dakgoten

Of heeft Portaal een nieuw “verdienmodel”ontdekt? 

Sociale huurwoningen ombouwen tot trekkershutten? 

Maar dan kunnen ze de naam beter wijzigen van ‘woningcorporatie Portaal’ naar ‘Hutten-Verhuurbedrijf-Voor- Paal. 

Is het bij andere woningbouwcorporaties ook zo’n armoedige bende aan het worden?

Bij Vecht & Omstreken staat op de website dat kranen die aan het einde van hun levensduur zijn (dit ter beoordeling van de verhuurder) wel worden vervangen.

Telefonische navraag bij Portaal leerde dat ze het toilet of de kraan in de keuken wel werkend maken als je een onderhoudscontract afsluit. ‘

Maar dat  komt ons bekend voor.

Een huurder van Portaal meldt : Die van mij doet het gelukkig nog. Maar hij is zo oud dat er geen onderdelen meer voor te krijgen zouden zijn. Zou je die onderdelen dan (tegen woekerprijs uiteraard) nog wel bij Portaal kunnen kopen?

Ik kon het vandaag helaas niet meer vragen. Portaal is maar heel beperkt telefonisch bereikbaar en ze hebben vermoedelijk geen zin om de hele dag vragen te beantwoorden. Aan service doen ze overduidelijk niet bij Portaal, maar ja het is verplichte winkelnering. 

 

Het lijkt erop dat sommige woningbouwcorporaties danig misbruiken maken van de woningnood.

Het wordt tijd dat we weer teruggaan naar de verenigingsvorm, waarbij de leden het voor het zeggen krijgen, zodat asociaal beleid weggestemd kan worden.

Reactie toevoegen

U bent hier