h

"Meer files dus minder crisis."

10 mei 2015

"Meer files dus minder crisis."

 

Met deze "one-liner" opende het NOS journaal onlangs (april 2015) een nieuwsbericht waarin beweerd werd dat de snelwegen weer voller raken omdat er meer werk en zaken vervoer zou zijn op de Nederlandse wegen als gevolg van de aantrekkende economie en een toename aan banen.

Toen ik dit hoorde begonnen mijn oren te klapperen en de hersens te kraken van verwarring.

Er kwamen allemaal gedachten bij me op die deze verachtelijke geregisseerde optimisme van de NOS tegensprak.

Het is namelijk zo dat de werkeloosheid sinds december vorig jaar en ook dit jaar alleen maar is toegenomen. Zelfs het CPB (die al bekend is om haar zuinigheid met cijfers) heeft medegedeeld dat het allemaal tegenvalt met de toename van banen en dat er praktisch geen verandering in is geweest.

En het vrachtverkeer dat toeneemt zal toch zeker niet te maken hebben met het feit dat er 4 x zoveel (buitenlandse) chauffeurs de Duitse tolwegen proberen te vermijden dan normaal?

De overheid heeft sinds 2015 haar subsidies aan de provincies voor openbaar vervoer ingetrokken. Met als gevolg dat de provincies hun subsidie voor de NS hebben stop gezet , de NS voortaan minder treinen in gaat zetten, het streekbussen vervoer word afgebroken. Er zijn de laatste jaren meer dan 500 buslijnen opgedoekt, dit jaar zijn daar nog veel meer bij gekomen! Ten slotte is de prijs voor het openbaar vervoer fors duurder geworden, sinds 2010 minstens met maar liefst 30 procent gestegen!

De NS heeft al gezegd dat op veel trajecten tussen de randstad minder passagiers zijn dan verwacht werd. Maar waar blijven al die passagiers dan? Zouden die soms met de auto reizen?? En wat dacht u van al die honderdduizenden jongeren die vervroegd hun rijbewijs hebben kunnen halen sinds 2011 en staan te trappelen om eindelijk eens achter het stuur het gaspedaal te masseren?, gaan die met openbaar vervoer?

Allemaal leuk en aardig dat optimisme, maar Het UWV voorspeld openlijk een enorme toename aan (jeugd) werkeloosheid dit jaar vanwege nieuwe versoepelde ontslagrechten voor mensen onder de 25 jaar, en ons openbaar vervoer waar wij allen van afhankelijk zijn word ook nog eens afgebroken maar daar heeft de NOS nog geen woord over gerept aan haar trouwe kijkbuiskindertjes.

 

Door: Een niet zo optimistische bewoner.

U bent hier