h

Perron Maarssenbroek voorlopig weer bereikbaar met de lift, roltrap nog kapot

29 februari 2024

Perron Maarssenbroek voorlopig weer bereikbaar met de lift, roltrap nog kapot

Foto: SP

´Het is ingewikkeld´, aldus een medewerker van Prorail die vandaag bezig was in de lift bij Station Maarssenbroek.

De lift en roltrap aan de voorkant van het Station Maarssenbroek waren meer dan 4 maanden kapot. Dat betekende dat reizigers die in Maarssenbroek willen opstappen en uitstappen, met deze trap moesten.

Foto: SP

Helaas lag de oplossing van de problemen niet voor het oprapen. Volgens Pro Rail is de oorzaak van de defecte lift en roltrap te zoeken in de machine kamer die onder het gebouw naast het station ligt. De lekkage aldaar, daar zijn NS en de gemeente Stichtse Vecht voor verantwoordelijk. Ze zijn er mee bezig. Gelukkig is het inmiddels, op 4 maart, gelukt om de lift te repareren. Nu de roltrap nog!

Foto: SP

Reizigers zoals ouderen, mensen met kinderwagens en gehandicapten zijn het spuugzat! Inmiddels heeft de Landelijke Seniorencoalitie en het Utrechtse platform een voorstel gedaan om Pro Rail een boete te geven als liften en roltrappen langer dan 2 weken kapot zijn. Kapotte liften en roltrappen komen namelijk in de rest van het land ook veel te vaak voor!

De SP vindt het een goed idee als deze boete wordt opgelegd, en als de gemeente en NS ook verantwoordelijkheid dragen, moeten die netjes meebetalen. Die boete moet dan rechtstreeks gebruikt worden voor de verbetering van het station. Bijvoorbeeld (als lift en roltrap klaar zijn!) het realiseren van een overdekte wachtkamer op het tochtige perron van Maarssenbroek. Dat hebben we wel verdiend!!

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier