h

zaterdag 20 januari woonprotest

19 januari 2024

zaterdag 20 januari woonprotest

Foto: SP

Actiebijeenkomst Woonprotest Utrecht:

ZATERDAG 20 JAN 2024 om 13:00 uur tot 17:00

Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat we massaal op het Jaarbeursplein demonstreerden voor ons woonrecht. Het was het begin van Woonprotest Utrecht. De woningnood is totaal uit de hand gelopen en nu lijkt eindelijk de politiek een beetje wakker te worden.

De verandering is er, maar gaat in bijzonder kleine stapjes. Zo is de verhuurdersheffing afgeschaft en hebben we in Utrecht een leegstandsverordening. Het is nog lang niet genoeg. We hebben nog altijd te maken met een ‘woningmarkt’, het aanbod van sociale huurwoningen daalt nog steeds, huren stijgen ieder jaar weer door, huisjesmelkers blijven woekerprijzen vragen, ‘flexwoningen’ zorgen voor permanente onzekerheid, krakers worden met geweld ontruimt en er wonen nog altijd te veel mensen in onacceptabel slechte woningen.

De echte politieke wil ontbreekt. Het is tijd voor actie!

We hebben jouw hulp nodig. Op 20 januari organiseren wij onder het motto "Claim je Woonrecht" een dag voor bewoners, actiegroepen en andere geïnteresseerden.
We gaan ideeën uitwisselen en strategieën bespreken. Dit doen we met panels, workshops en besprekingen over onder andere de democratisering van woningcorporaties en het opkomen voor huurdersrechten.

Kom dus zaterdag 20 januari om 13:00 naar de Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht.

De toegang is gratis. Ga voor meer informatie naar https://woonprotestutrecht.nl of meld je aan via deze link: https://woonprotestutrecht.nl/woonrecht-bijeenkomst

Reactie toevoegen

U bent hier