h

WOONVISIE ONTAARD IN “WONINGEN-VOOR- MILJONAIRS-VISIE”.

27 september 2023

WOONVISIE ONTAARD IN “WONINGEN-VOOR- MILJONAIRS-VISIE”.

Stichtse Vecht glijdt onder leiding het  College van B&W af naar een soort Aerdenhout a/d Vecht. En de  raadsmeerderheid laat zich van alles wijs maken door de Supportersvereniging van de miljonairs in Stichtse Vecht, want zo kunnen we de coalitie van  VVD, Lokaal Liberaal, D66 en Streekbelangen onderhand wel noemen.

Zonder enige schaamte blokkeert  deze Coalitie alle oplossingen om een eind te maken aan de woningnood.

Maar ja, hun achterban in kapitale villa’s heeft ook geen last van de woningnood.

Stuitend is het om te zien dat dit College en de raadsmeerderheid zich laten gebruiken als loopjongens en meisjes voor commerciële verhuurders, projectontwikkelaars, huisjesmelkers en grondspeculanten.

Ook wel genoemd “de Markt”.

Ondanks alle mooie praatjes heeft de “markt” de Woningnood georganiseerd en probeert “de markt” de woningnood  in stand te houden. Dat is namelijk goed voor hun  kassa die dan blijft rinkelen.

En het College is daar wel erg behulpzaam bij.

Dus werden alle verbetervoorstellen van de SP, van GL, van de PvdA en de CU/SGP weggestemd door de rechtse raadsmeerderheid.

Allemaal voorstellen om een eind te maken aan de woningnood  en om de volkshuisvesting uit de grijpgrage tengels van de commerciële veelverdieners te halen.

Tijdens de Raadsvergadering van 26 september bleek overduidelijk dat woningzoekenden en huurders niet op dit  gemeentebestuur hoeven te rekenen. Zij steken geen poot uit om de woningnood op te lossen!

Daar zijn andere acties voor nodig. En die acties zullen we als SP van harte ondersteunen.

Reactie toevoegen

U bent hier