h

PLAATS WC’s bij de Maarsseveense Plas !

12 juni 2023

PLAATS WC’s bij de Maarsseveense Plas !

Foto: SP

We zijn een handtekeningactie gestart voor toiletten bij de Maarsseveense Plas. Want de Maarsseveense Plas  hoort er voor iedereen te zijn.

Ook voor mensen die het wat minder breed hebben en vooral het vrij toegankelijk deel van de plas bezoeken.  Maar ook voor mensen die geen behoefte hebben aan een  speeleiland, waterglijbanen of  een waterdoolhof.

Behalve voor de bezitters van een privé-berm met een privé- steigertje met een privé- zwemtrapje in de Vecht  is er weinig vrij toegankelijk zwemwater in onze provincie.

Elke zomer trekt het vrij toegankelijk deel van de plas duizenden bezoekers. Maar juist daar ontbreken de meest noodzakelijk voorzieningen, er is geen enkele WC aanwezig, zoals op de Strook.

Daarom is het vaak een ”smeerboel “ in de bosjes. Er is niet alleen stank en vervuiling maar er zijn ook risico’s voor de gezondheid van de mensen.

Alle inwoners van de Provincie Utrecht betalen belasting om vrij toegankelijke recreatiegebieden zoals de Maarsseveense Plas  te onderhouden als een fijne recreatieplek.

Foto: SP

De Maarsseveense Plas ligt in de gemeente Stichtse Vecht. Het beheer en onderhoud wordt gedaan door het Recreatieschap wat mede bestuurd wordt door onze gemeente.

Daarop willen we dat het College samen  met het Recreatieschap het probleem oplost. De enige juiste oplossing is om ervoor te zorgen dat op het onbetaalde deel van de Maarsseveense Plas nog deze zomer toiletten komen.

Dat hoeven geen uitgebreide luxe badkamers  te zijn maar er kan voorlopig worden volstaan met tijdelijke voorzieningen

Onze handtekeningactie voor toiletten bij de Maarsseveense Plas leverde in korte tijd al honderden steunbetuigingen op.

In de gemeenteraad zal deze actie nog een vervolg krijgen.

Foto: SP

teken hier

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier