h

PORTAAL WIL WEER HUURDER UIT HUIS ZETTEN.

8 maart 2023

PORTAAL WIL WEER HUURDER UIT HUIS ZETTEN.

Foto: SP

Opnieuw dreigt drama in de Roemer Visscherstraat

De hulpdienst van de SP Stichtse Vecht ontving weer een “noodkreet“ van een Maarssenaar die sinds 1966 in  een sociale huurwoning van Portaal woont en nu met huisuitzetting wordt bedreigt.

Na de koloniale oorlogen in Indonesië  bleef er voor veel oud-KNIL militairen weinig anders over dan met hun gezin naar Nederland  te verhuizen.

Zo ook de ouders van Erik.

Foto: SP

Het gezin kreeg een woning toegewezen in de Roemer Visscherstraat in Maarssen. Zijn ouders zijn inmiddels al jaren terug overleden en de nu 72- jarige Erik woont nog steeds op dit adres al zou hij best wel kleiner willen gaan wonen.

Dan opeens komt de mededeling van Portaal:

 “Je moet wegwezen hier, je woont hier illegaal en we gaan renoveren”.

Onbegrijpelijk, onbehoorlijk en ongelooflijk onbeschoft.

Foto: google maps

Wat zoiets doet met mensen begrijpt iedereen, behalve blijkbaar de managers van Portaal die zelfs dreigen met een rechtszaak om hem  uit zijn woning te zetten.

Ondanks dat  Erik  aan Portaal laat weten dat hij graag kleiner wil gaan wonen in zijn vertrouwde buurt wil Portaal geen oplossing zoeken maar er een rechtszaak van maken.

Omdat Portaal nauwelijks nieuwe woningen bouwt in onze gemeente (nog geen 10 per jaar)  is er blijkbaar tijd en geld over om rechtszaken tegen huurders te beginnen in plaats van huurders te helpen.

Portaal kan beter energie steken in beschikbaar stellen van wisselwoningen zodat mensen niet wekenlang in de troep hoeven te zitten. Zelfs astbesthoudende vloerbedekking wordt gewoon gesloopt terwijl de huurders in huis zijn.

Als Portaal, niet gehinderd door enige fatsoensnorm,  deze zaak toch doorzet loopt Erik het risico dat hij  straks als dakloze rondzwerft in Stichtse Vecht.

Als dank voor tientallen jaren belangeloos voor je ouders zorgen die een zwakke gezondheid hadden, mede veroorzaakt door de ontberingen en mensonterende behandeling die zijn vader in een Japans concentratiekamp moest ondergaan omdat hij in  “De Oost” de Nederlandse vlag diende.

De aankomst van deze mensen begon in een kamp. Moet de 2e generatie dan eindigen op straat? Enig respect, redelijkheid  en billijkheid  is weer ver te zoeken.

En waarom? Gebrek aan gezinswoningen?

Foto: SP

Waarom verkoopt Portaal er dan weer eén in de Friezenbuurt voor bijna  350.000 Euro ? (kk)

Huisuitzettingen vinden meestal plaats als gevolg van ontoelaatbare overlast, van criminele aktiviteiten zoals een hennepplantage op zolder, illegaal gokken, verboden vuurwerkopslag, van, illegale onderhuur, van gevaarzetting (brand ed) of huurachterstanden.

Hiervan is echter geen sprake. Erik betaalt gewoon de huur, de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen, de energierekeningen  en is zijn hele leven al ingeschreven als inwoner van onze gemeente.

Dus waar is Portaal eigenlijk mee bezig?

Het zou de gewone medewerkers, de vakmensen  van Portaal,  sieren als zij zouden weigeren mee te werken aan deze huisuitzetting.  Zouden zij dit hun ouders ook aandoen?

De SP Stichtse Vecht wil dat Portaal op een respectvolle manier en in goed overleg met deze huurder, een oplossing zoekt en vindt.

Ook vragen we de overige politieke partijen in Stichtse Vecht mee te helpen om dit schandaal te voorkomen.

Foto: SP

Wij willen niet terug naar de tijd waarin deze foto werd gemaakt.

 

Reactie toevoegen

U bent hier