h

BRUGKLUCHT VREELAND

15 februari 2023

BRUGKLUCHT VREELAND

Foto: SP

Vecht en Veld is een peperduur nieuwbouwwijkje in Vreeland.Dus onbetaalbaar voor de meeste inwoners van Stichtse Vecht. De wachtlijst van Woningnet werd er niet korter van en ook  het aantal woningzoekenden op Woningnet werd er niet minder door.

Bij dit soort nieuwbouw hoort natuurlijk wel een eigen haven. Sloepen zijn  trending in deze kringen. Dus ten behoeve van de nieuwe villabewoners, werd er een doorbraak in de Vechtdijk gemaakt om onbelemmerd vanaf de privé -aanlegsteigers naar onze Vecht te kunnen varen.  De Bergseweg zou van 2 kanten doodlopend worden dus er is een brug nodig over de haventoegang. Tot zover is het luxe probleem nog wel te begrijpen.   

En de nieuwe brug leek zo mooi.

Foto: SP

Want het zou net zo worden als de monumentale brug over de Weersloot. Iedereen blij, wat een aanwinst. Snel de vergunning verleend en op naar de feestelijke opening.

Maar toen kwam de domper

Foto: SP

De brug leek zelfs niet op wat in het bestemmingsplan was getekend. En als klap op de vuurpijl bleek de brug ook nog  onveilig te zijn.  Maar toch vergunning verleend?  Wie heeft zitten slapen? Of was de hele toenmalige gemeenteraad nog versuft van blijdschap omdat  er weer zo’n 60 fraaie, onbetaalbare paleisjes in Vreeland bijkwamen ?

Wat is van wie?

Inmiddels is het onveilige bruggetje al meer dan een jaar afgesloten. De Bergseweg, de sloepenhaven, de brug en de rest van het perceel is particuliere eigendom.  Dus daar gaat de gemeente niet over.  Maar wie betaalt het wegonderhoud van de Bergseweg?  Wie betaalt het uitbaggeren, het veilig en bevaarbaar houden van de Vecht?  En hoe zit het met de instandhouding van de openbare riolering of nutsvoorzieningen?

 

Vechtscheiding?

Inmiddels lijkt de liefde tussen de gemeente en de projektonwikkelaar flink bekoeld en begint steeds meer op een Vechtscheiding te lijken.

Bij het krampachtig zoeken naar oplossingen wordt de gemeenteraad alvast rijp gemaakt om zo’n 250.000 Euro op te hoesten. Dat geld wordt dan besteed aan:   Een paar horrorpollers . Hopelijk is de poller aan de andere kant op tijd naar beneden als je met een noodgang van de brughelling afdendert.

Foto: SP

Welke oplossing er ook komt, de SP wil niet dat de rekening wordt betaald met gemeenschapsgeld. Het gemeentebestuur, al jaren onder de bezielende leiding van VVD en Lokaal Liberaal  hobbelt van de ene financiële miskleun naar de andere.  En elke keer accepteert een raadsmeerderheid dit als zoete koek.

En als we dan toch moeten dokken omdat het gemeentebestuur zich weer eens vergaloppeerd heeft, dan graag aan een definitieve verantwoorde oplossing. We hebben al teveel technisch broddelwerk voorbij zien komen.

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier