h

Gemeente frustreert dat Bloemstede eigen groen beheert.

28 oktober 2022

Gemeente frustreert dat Bloemstede eigen groen beheert.

Foto: SP

Bewoners Bloemstede plaatsen  samen met de SP  en  ‘Samen Stichtse Vecht’  “zelf beheer groen” tegels.

Al meer dan 2 jaar onderhouden actieve bewoners van Bloemstede zelf het gemeentelijk groen in hun directe woonomgeving. Dit omdat het jarenlang verwaarloosd werd. Door de inzet van deze bewoners zijn hier inmiddels prachtige bloemen- en plantenperkjes ontstaan. Ook bijna 2 jaar vragen zij de gemeente om een paar “zelf beheer groen” tegels. Zodat ze rustig op vakantie kunnen gaan en niet de kans lopen dat groenbeheer de zaak kortwiekt.

 

Maar het gemeentebestuur is er tot op heden nog steeds niet in geslaagd om een paar van deze tegels te leveren. Bij herhaling werden er beloftes gedaan. Schriftelijke vragen  van de SP vanaf maart 2022 vond het gemeentebestuur vooral vervelend. Zij verschool zich achter de tuinlieden in plaats van zichzelf een brevet van onvermogen te geven en het werkje, waarvan zij zelf zei dat het een klein karwei was, onmiddellijk te doen.

De SP, Samen Stichtse Vecht en de bewoners, zijn het onvermogen van het College meer dan zat en hebben daarom maar zelf de handen uit de mouwen gestoken.

Foto: SP

Volgens de SP en Samen Stichtse Vecht heeft de wethouder  zo’n 25.000 Euro voor dit soort klusjes gereserveerd.Het kostte ons nog geen 100 euro en een half uurtje werk.

Een pot mileuvriendelijke betonverf, een paar plastic mallen, een verfrollertje en niet bang zijn om vuile handen te krijgen.

Foto: SP

We zullen het niet declareren maar vragen ons wel af wat er van die 25.000 Euro gemeenschapsgeld dan wél gedaan wordt.

We hebben nog wat verf over dus het hoeft niet ons laatste project te zijn.

De actieve bewoners in Bloemstede hebben dit jaar de prijs voor de mooiste boomspiegel gewonnen.

Als de Wethouder deze prijs komt overhandigen,  zijn we uiteraard bereid om de Wethouder tijdens een  “fotomomentje” een snelcursus te geven “aanbrengen zelf beheer tegels “.

Foto: SP

Reacties

Mooie actie!

Reactie toevoegen

U bent hier