h

AKTIE “LAAT ONZE OUDEREN NIET VALLEN” SCOORT SUCCES

25 september 2022

AKTIE “LAAT ONZE OUDEREN NIET VALLEN” SCOORT SUCCES

Foto: SP

DE VONDEL BLIJFT IN IEDER GEVAL OPEN TOT MAART !

Al vanaf juni protesteren ouderen, hun (klein)kinderen  en  vrijwilligers tegen de dreigende sluiting van De Vondel waardoor voorzieningen verdwijnen voor de meest kwetsbare groep ouderen in Maarssen-Dorp.

Al deze akties hebben hebben bijgedragen om het gemeentebestuur terug te laten komen op haar eerder genomen besluit.

De Vondel blijft in ieder geval tot maart open , zo beloofde de Wethouder: “Ik wil de mensen er niet zo maar uitknikkeren”.

In alle stilte had de gemeente al eerder in Breukelen Het Trefpunt van de ouderen afgenomen en ook de ouderenaktiviteiten in de Willem van Hoornhof staan onder druk.

Nadat de VVD, Lokaal Liberaal, D’66 en Streekbelangen de SP motie  “Laat onze ouderen niet vallen” hadden weggestemd groeide het verzet alleen maar.

Foto: SP

Handtekeningenakties, insprekers op de gemeentevergaderingen, ontroerende interviews met betrokken ouderen en vrijwilligers op Facebook , op de SP website , in de pers , gefilmd door RTV Utrecht en RTV Stichtse Vecht .

Wethouder en de Directeur Welzijn Stichtse Vecht , gesteund door de coalitiepartijen, hebben vooral geprobeerd aan te tonen waarom het allemaal niet kon.

Er zou geen belangstelling meer zijn, de ouderen konden toch in net zo goed in de restaurants van de Driestroom of de Merenhoef terecht?

De ‘Aktie Bingo Tegen Bezuiniging in Breukelen’ werd druk bezocht en ook in Maarssen was  de ‘Aktie Bingo Houdt de Vondel Open’ met zo’n honderd deelnemers een groot sukses.

Grote afwezigen waren de wethouder en de directeur van de Stichting.

Die lieten hun kans voorbij gaan om met veel ouderen te kunnen praten.

In plaats daarvan huren zij nu een externe adviseur in.

De SP is uiteraard blij met dit eerste resultaat van de akties.

Maar we zijn er nog niet.

Ook de ouderen in Breukelen moeten hun Trefpunt/De Twijg terug krijgen en ook de De Willem van Hoornhof in Maarssen-Broek moet behouden blijven.

Daarvoor blijven we ons samen met de ouderen en de vrijwilligers inzetten.

In en buiten de gemeenteraad.

 

Reactie toevoegen

U bent hier