h

AKTIEBINGO "LAAT ONZE OUDEREN NIET VALLEN" groot sukses

17 augustus 2022

AKTIEBINGO "LAAT ONZE OUDEREN NIET VALLEN" groot sukses

Foto: SP

RTV Stichtse Vecht was er bij

Om te protesteren tegen het verdwijnen van voorzieningen voor de meest kwetsbare groep ouderen,  hielden zij, samen met de vrijwilligers dinsdag 16 augustus een drukbezochte Aktiebingo in het restaurant van de Driesprong in Breukelen.

 

De gemeente bezuinigde waardoor de ouderenclubs, geleid door betrokken vrijwilligers, botweg werden weggestuurd uit hun “honk” : Het Trefpunt in Breukelen. Maar deze ouderen, bij wie de vereenzaming op de loer ligt,  kijken juist zo uit naar hun bingomiddag, hun potje klaverjassen, hun spelletje koersbal , hun dansmiddag, sjoelen of rummicup,  of gewoon gezellig met elkaar kletsen en koffie of thee leuten met eigen meegebracht gebak ,koek of een hartigheidje.

Wethouder en directeur Welzijn Stichtse Vecht schitteren door afwezigheid

Foto: SP
Een gemiste kans,  want hier hadden ze met eigen ogen kunnen zien hoe deze meer dan 50 aanwezige ouderen en vrijwilligers wekelijks genieten van de aktiviteien. De hoofdprijs van deze Aktiebingo behoort te zijn dat de wethouder de wensen van onze ouderen inwilligt en de aktiviteiten in de leegstaande Twijg kunnen worden voortgezet.  Schandalige leegstand van de Twijg waarvoor  nog steeds huur aan woningcorporatie Vecht en Omstreken wordt betaald.

WIE WAREN WEL AANWEZIG ?

De SP , indiener van de door de coalitie weggestemde motie  “Laat onze ouderen niet vallen” was natuurlijk aanwezig.  In de openingstoespraak maakte de SP  nog eens duidelijk dat de voorzieningen moeten blijven. “Samen Stichtse Vecht” was aanwezig en stelde een sponserprijs voor de bingo beschikbaar. En ook de KBO toont zich erg betrokken bij het handhaven van deze ouderenvoorzieningen.

Niet alleen de SP , de KBO en Samen Stichtse Vecht maar ook vele middenstanders uit Breukelen steunden de Aktiebingo en stelden fantastische bingoprijzen beschikbaar.  Met dank aan de Massage & Beautysalon, Bakkerij het Stoepje,  Groentehandel Dailysius, De Dropkraam, Appie, De Meent en natuurlijk Bingo Nooitgedacht.

Daar kunnen de wethouder, directeur WSV en de gehele coalitie nog een voorbeeld aan nemen.

Onderzoek ?

De directeur  van WSV en de verantwoordelijk wethouder hebben na grondig onderzoek onlangs ontdekt dat ouderen niet allemaal dezelfde interesses hebben.Er blijken ook ouderen te bestaan die graag aan andere aktiviteiten meedoen in plaats van de bingo of te klaverjassen.  Dus Direkteur en Wethouder, jullie gaan erover dus organiseer het voor alle ouderen.  Maar wethouder en directeur hebben namelijk andere plannen.  Het vorig college (onder aanvoering van de VVD en Lokaal Liberaal) vond al die onzin voor ouderen maar te duur. Dus er werd midden in coronatijd zo’n 80.000 Euro op bezuinigd.  Directeur WSV mocht zelf bepalen waarop want de gemeente had al lang geen regie meer over wat WSV eigenlijk deed. En juist van  meest kwetsbare groep groep ouderen, die vaak in die coronatijd hun huis niet uit durfden,  werden de voorzieningen afgepakt. 

Makkelijke slachtoffers?

Tegenakties !

Foto: SP
De regenten rekenden buiten de waard want er volgde een fel protest.Vele betrokken vrijwilligers, kinderen en kleinkinderen lieten dit hun ouderen niet zomaar  afpakken. Waarom moeten de ouderen met hun aktiviteiten, de gezelligheid  en al datgene waar zij plezier aan beleven weg uit hun vertrouwde en makkelijk te bereiken omgeving? Oude bomen moet je niet verplaatsen! Er valt natuurlijk niets aan ze te verdienen. Ze kosten alleen maar geld.   Maar wethouder en directeur hadden al een oplossing.

Gratis?

De ouderen mochten voortaan hun “dingetjes” gratis doen in het commerciële restaurant van de Driesprong, De Meander. En misschien dat De Brasserie in de Merenhoef ook nog wel wat klandizie kan  gebruiken uit De Vondel. Maar , ho ho, niks eigen gebakken cake en taart mee naar de bijeenkomsten, dat is afgelopen. Betalen zullen jullie.  Kleine petit-fours kosten bij de Hema  1 Euro  maar je moet ze laten inkopen door  De Meander en dan kosten ze opeens 2,75 Euro.  Moet je ze ook nog zelf rondbrengen.  Glaasje wijn, 2 vingers hoog? Even 3,1 Euro aftikken. Bij de Lidl  3 Euro voor een hele fles.  Het lijkt er op dat de Wethouder en de Directeur WSV de ouderen veroordelen tot een soort verplichte winkelnering en de commerciële restaurants sponseren.

Toekomstmuziek of nachtmerrie?

Direkteur en wethouder hebben trouwens ontdekt dat de behoeften van “oudere” ouderen anders zijn dan “jongere” ouderen. Dus weg met de voorzieningen voor “oudere” ouderen! Zouden zij ook weten dat de behoeften van “jongere” ouderen anders zijn dan die van de “oudere” jongeren?  Dat de behoeften van “oudere” jongeren anders zijn dan de behoeften van “gewone” pubers? Dat de behoeften van “gewone” pubers anders zijn dan de behoeften van “gewone”  kleuters die op hun beurt weer andere behoeften hebben dan baby’s.  Met deze redenering kan uiteindelijk alles worden wegbezuinigd en eindigen in de vuilnisbak.

Als SP werken we natuurlijk niet mee aan deze onzin van het gemeentebestuur.  Als de mensen hiertegen  in verzet komen dan steunen we ze.

In en buiten de raad!

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier