h

SP MOTIE: LAAT ONZE OUDEREN NIET VALLEN

29 juni 2022

SP MOTIE: LAAT ONZE OUDEREN NIET VALLEN

In het verkiezingsprogramma beloofde de SP altijd te zullen kiezen in het voordeel van mensen die zorg en hulp nodig hebben. Geldverslindende onzin-plannen, overbodige adviezen of rapporten terwijl er tegelijk beknibbeld wordt op, voor mensen, belangrijke zaken? De SP zou daar niet aan meewerken

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Daarom is het vanzelfsprekend dat de SP samen met de ouderen de strijd aangaat om de aktiviteiten voor ouderen in De Vondel, de Van Hoornhof en het Trefpunt te behouden.  In en buiten de raad.

Ondanks dat we maar 1 zetel hebben, konden we in de raad toch het verschil maken.  Over de SP motie om in elk geval dit jaar de aktiviteiten te behouden wordt daarom op 5 juli gestemd. De pogingen van Lokaal Liberaal om het SP voorstel al bij voorbaat op de lange baan te schuiven werd daarmee naar de prullenbak verwezen.

De aktiviteiten voor ouderen in De Vondel, de van Hoornhof en het Trefpunt zouden per 1 juli stoppen. Dus niks uitstellen zoals Lokaal Liberaal voorstelde. De SP wil niet dat hun bingo, gym, hun gezelligheid wordt afgenomen.

Gelukkig was het merendeel van de raad het hier mee eens.

De indringende betogen van Christa, Francisca en Jeroen en de volle tribune zal de twijfelaars het laatste zetje hebben gegeven om niet als dwarsligger de boeken in te gaan.

De voorzitter (burgemeester) deed nogal formeel toen hij verbood dat een aantal kwetsbare ouderen hun videoboodschap niet in het openbaar aan de raad mochten tonen.

Tijdens corona ging heel veel digitaal, en nu zou het opeens niet meer kunnen? 

Wordt vervolgd op 5 juli .

 

Reactie toevoegen

U bent hier