h

PORTAAL VERKOOPT HUIZEN IN MAARSSEN BROEK

21 oktober 2021

PORTAAL VERKOOPT HUIZEN IN MAARSSEN BROEK

Foto: SP

Alweer een huurwoning van Portaal in Zebraspoor die te koop aangeboden wordt voor 315.000 euro. En dat terwijl in deze gemeente meer dan 7000 mensen actief zoeken naar een sociale huurwoning.

Hoe is dit mogelijk?

De SP gaat deze vraag voorleggen aan woningcorporatie Portaal.

Op dit moment worden er in alle grote steden woonprotesten georganiseerd. De mensen roepen leuzen als: Mensen boven markt!

woonprotest Rotterdam 17 oktober
Foto: SP

Wonen is een recht wat (zij het pas in artikel 22) genoemd wordt in de nederlandse Grondwet. Woningcorporatie Portaal voert wanbeleid door grotere woningen te verkopen, en kleine kippenhokken terug te plaatsen. Het aantal vierkante meters sociale woningbouw holt hiermee hard achteruit, mensen met vitale beroepen zoals in de zorg, onderwijs en veiligheid komen niet meer in aanmerking voor een woning. Zij kunnen met hun lage salaris niks kopen, dus het aanbod van Portaal om huurders voorrang te geven om het huis te kopen is een lachertje. 

De zogenaamde 'middenhuur' ,  uitvinding van D66 om ook tijdens woningnood de projectontwikkelaars ruim baan te blijven geven, is voor veel hardwerkende mensen ook VEEL TE DUUR. Het betekent zeker 40 tot 50% van hun inkomen uitgeven aan woonlasten. Met de onzekerheid van onbeperkte huurstijgingen in de toekomst.

Ook in Antilopenspoor staat op dit moment een sociale huurwoning te koop aangeboden. Een 2 kamer appartement van 52m2, vraagprijs 215.000 euro. De doelgroep van Portaal heeft het nakijken!

We zullen later verslag doen van de reactie van woningcorporatie Portaal.

 

Reactie toevoegen

U bent hier