h

Kinderen Zebraspoor kloppen aan bij Goudenstein om speeltuintje terug te krijgen

3 februari 2021

Kinderen Zebraspoor kloppen aan bij Goudenstein om speeltuintje terug te krijgen

Foto: SP

 

Omdat de bewoners van Zebraspoor nog steeds niet gehoord worden door de gemeente Stichtse Vecht, zijn zij op 3 februari, in de stromende regen, naar het gemeentehuis gekomen om hun zegje te doen.

Er werd nog geprobeerd om de bewoners en kinderen van deze aktie af te houden omdat het een “onwettige demonstratie" zou zijn, aldus de regisseur veiligheid. Maar demonstreren is een grondrecht. Vanwege Corona was er wel een kleiner deel van de bewoners naar Goudenstein gekomen.

De wethouder die politiek verantwoordelijk is voor de bezuinigen op de speeltuintjes, had helaas geen tijd om te luisteren naar de bewoners.

Foto: SP

Hij stuurde wel de ambtenaar die belast is met de openbare ruimte. In de stromende regen luisterde deze meneer geduldig naar de actievoerders en hij beloofde de tekeningen van de kinderen en het bewonerspamflet van de ouders aan de veantwoordelijke Wethouder te overhandigen.

Het gehannes rond het speeltuintje in Zebraspoor Maarssenbroek vindt de SP  een treffend voorbeeld van hoe een gemeente burgerparticipatie heeft misbruikt om asociaal bezuinigingsbeleid door te voeren.

In 2011 besloot de gemeente om aan aantal kleinere speeltuinen op te doeken om geld over te houden, beter gezegd om te  bezuinigen.

Foto: SP

Via inspraak van wijkcommissies lukte het echter niet om hiervoor  medestanders te vinden. In de verslagen uit die tijd is duidelijk te lezen dat wijkcommissies, bewoners en ook raadsleden ertegen waren. Bewoners van Zebraspoor werden daarna pas in mei 2016 uitgenodigd voor een inspraak-middag over hun speeltuintje op Zebraspoor 722. Hierbij werd de bewoners nog gevraagd om foto’s en tekeningen mee te nemen van speeltoestellen die zij graag geplaatst willen hebben. Want, zo werd er aan toegevoegd, de gemeente staat open voor ideëen en suggesties. Er is er van deze inspraak-middag geen verslag gemaakt. De verouderde toestellen van Zebraspoor 722 werden hierna door de gemeente weggehaald. Ouders en kinderen verwachtten toen nog dat er mooie toestellen voor terug gingen komen.. Maar niets was minder waar.Er kwamen een paar grafheuveltjes , wat houten paaltjes en een betonnen obstakeltrap. Bijgenaamd een 'speelaanleiding'.  Alle verdere inspraakmogelijkheden en burgerparticipatie van bewoners stopte hiermee. Maar de bewoners geven het niet op, ze laten zich horen in de politieke arena door in te spreken in vergaderingen en via deze actie. Wij blijven ze als SP Stichtse Vecht steunen! In deze Corona tijd zijn speeltuintjes bij huis voor de kleintjes extra belangrijk. We roepen de gemeente op, om naar de bewoners te luisteren. Zodat de kinderen daar in Zebraspoor in de lente weer buiten kunnen spelen.

Reactie toevoegen

U bent hier