h

MOTIE TEGEN DE VERHUURDERHEFFING AANGENOMEN

30 september 2020

MOTIE TEGEN DE VERHUURDERHEFFING AANGENOMEN

 DE AANHOUDER WINT:                                                                         

Al maanden dringen we er bij de politieke partijen in de gemeenteraad op aan om zich tegen de verhuurderheffing uit te spreken.  De éen na de ander hebben we hiervan overtuigd en daardoor wisten we een motie op de agenda te krijgen waarbij de gemeente van de regering verlangt:  Schaf de verhuurderheffing af !

Wat bereikten we?

We zitten als SP niet in de gemeenteraad daarom vroegen we spreektijd aan in de raadsvergadering van 29 september. 

Onze voorzitter ,Tineke de Vries ,hield daar een indringend betoog om de partijen de motie te laten steunen en Paul van Schaik legde nog eens kort en bondig uit wat de woningnood betekent voor mensen met een kleinere  beurs. (zie bijlage)

Foto: SP

IN DE RAADSVERGADERING VAN 30 SEPTEMBER WERDEN ONZE INSPANNINGEN BELOOND EN WERD DE MOTIE TEGEN DE VERHUURDERHEFFING AANGENOMEN.

Alleen de PVV en hun vrienden van de VVD stemden tegen.

Wat betekent de verhuurderheffing voor Stichtse Vecht ?

In onze gemeente staan ca 6300 cooperatiewoningen, beheerd door o.a.  Portaal,

Vecht&Omstreken, Wuta, Habion en nog wat kleinere zoals Rebo.

Over deze woningen moet jaarlijks ruim 6 miljoen Euro rechtstreeks aan de staatskas worden afgedragen, zo’n 1000 Euro per huurder !

Daardoor is er sinds 2013 in onze gemeente ruim 40 miljoen Euro onttrokken aan nieuwbouw, onderhoud, renovatie, woningaanpassingen voor ouderen en huurbeheersing  in de Volkshuisvesting.

Er zijn in de 2e helft van 2019 in onze gemeente zo’n  7200 aktief woningzoekenden en er werden nog geen 180 huurwoningen toegewezen.

De wachttijd bedraagt 11 jaar.Dus er is nog heel wat te doen.

 

 

  

Reactie toevoegen

U bent hier