h

SP roept op: lokale fracties Stichtse Vecht, steun de huurstop!

7 mei 2020

SP roept op: lokale fracties Stichtse Vecht, steun de huurstop!

Foto: SP

Twee weken geleden werd een motie van de SP aangenomen om een huurstop mogelijk te maken. Nu roept de SP Stichtse Vecht de lokale fracties in de gemeenteraad op om zich achter deze huurstop te scharen. Wij vragen de lokale partijen zich hier in een gezamenlijke brief aan de verhuurders in onze gemeente voor uit te spreken.

Een aantal van de verhuurders heeft toegezegd 'maatwerk' toe te passen, zoals uitstel van betaling en de opschorting van huisuitzettingen. Zij eisen echter wel de huurverhoging op. Aangezien er nog geen aanzienlijke verbetering van de huidige situatie in het vooruitzicht is, lijkt het de SP Stichtse Vecht een goede zaak om bij de woningbouwverenigingen, corporaties en particuliere verhuurders in Stichtse Vecht kenbaar te maken dat de huurverhoging dit jaar niet moet worden opgelegd. De lokale partijen van Stichtse Vecht worden door de SP dan ook opgeroepen zich in een gezamenlijke brief te richten tot de verhuurders, waaronder WBV Vecht en Omstreken, Woningstichting Kockengen, Woningstichting Wuta, HABION, Portaal en Wintertrust.

Juist nu het coronavirus om zich heen grijpt, ook in onze gemeente, is het van levensbelang om op de rem te stappen en een einde te maken aan de wooncrisis. Een huurstop is daarvoor een cruciale eerste stap.

 

Reactie toevoegen

U bent hier