h

Politieke partijen Stichtse vecht steunen HUURSTOP 2020 niet

21 mei 2020

Politieke partijen Stichtse vecht steunen HUURSTOP 2020 niet

Foto: SP

CDA,  CU,  D66,  GroenLinks,  Het Vechts Verbond, Maarssen 2000,  Lokaal Liberaal,  PvdA,  PVV,  SGP, Streekbelangen en  VVD  in Stichtse Vecht weigeren tot nu toe steun om de huren te bevriezen.          Vorige week vroegen wij bovenstaande lokale politieke partijen om in een gezamenlijke brief de huisbazen en het gemeentebestuur aan te spreken om in deze tijd van coronacrisis geen huurverhogingen op te leggen.

Het ging om om een brief aan WBV Vecht en Omstreken, Woningstichting Kockengen, Woningstichting Wuta, Habion, Portaal en Wintertrust,

In Amsterdam heeft de gemeenteraad de Burgemeester en Wethouders al opgedragen om er bij de regering op aan te dringen dat de huurverhoging  per 1 juli van de baan moet.

Bij de woningbouwverenigingen, stichtingen, corporaties en particuliere verhuurders in Stichtse Vecht willen wij ook kenbaar  maken dat huurverhogingen in deze tijd van coronacrisis echt niet kunnen en ook niet hoeven. Een meerderheid in de  Eerste Kamer sprak zich al eerder uit tegen de huurverhoging in de sociale sector en in de vrije sector.

D’66 Stichtse Vecht meldde ons dat zij de brief aan de verhuurders niet mede ondertekent.                                                                                       Jammer,  maar wel begrijpelijk want vooral D66 minister Ollongren blijft maar verklaren dat zij tegen de huurbevriezing is. Daarmee kiest zij dus de kant van de huurbazen.

Wij vinden het wel beschamend  dat verder geen enkele partij in Stichtse Vecht het fatsoen kon opbrengen om te reageren op ons verzoek.

Zelfs PvdA,GL en de PVV die ons wel steunden in de Eerste Kamer hielden het voor gezien in Stichtse Vecht,

Zijn dit dan alleen maar politieke praatclubs die er vooral vrijblijvend op los babbelen in hun veilige en duurverbouwde gemeenteraadsbubbel?               Waarom houden zij zich nu muisstil?

Zij schofferen met hun stilzwijgen niet alleen de SP Stichtse Vecht, maar wat ons vooral raakt, is hun minachting voor de positie van veel huurders. De eisen van de huisbazen vinden zij blijkbaar belangrijker.

In het hele land protesteren inmiddels duizenden huurders tegen de  huurverhogingen. En dat verdient onze steun !!

De SP roept daarom in de brief de huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0% is genoeg!   Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging   PvdA, GL, PVV en andere lokale partijen, blijf niet langer aan de kant staan! Sluit je bij de akties tegen huurverhoging aan !

Reactie toevoegen

U bent hier