h

Gemeente Stichtse Vecht: Inwoners met klachten? Eindeloos laten wachten!

15 juni 2019

Gemeente Stichtse Vecht: Inwoners met klachten? Eindeloos laten wachten!

Foto: SP

Goed bericht dat Frank van Liempdt en Ron Druppers weer terugkomen in de Gemeenteraad van Stichtse Vecht. Krijgen de bewoners van de Zeeheldenbuurt dan eindelijk antwoord op hun vragen, zorgen en klachten die zij aan de orde stelden tijdens de aanleg van de persleiding door hun wijk?

Op de raadsvergadering van 2 oktober 2018 waar bewoners hun zorgen kenbaar maakten door daar de raad toe te spreken werden ze door de plaatsvervangend burgemeester van Maastrigt en alle fracties eigenlijk flink geschoffeerd. Toenmalig wethouder Van Liempdt beloofde de vragen schriftelijk te beantwoorden. Alleen mevrouw Riëtte Habes van Maarssen 2000 nam de problemen serieus.

Foto: SP

Tot op de dag van vandaag (nu een jaar geleden) is er nooit enige reactie van het gemeentebestuur gekomen op de brief van de buurtbewoners van de Zeeheldenbuurt. Echter, de chaos tijdens de renovatie van de woningen van Portaal in de Zeeheldenbuurt afgelopen maanden illustreert opnieuw dat de gemeente alles maar toe laat, nergens op handhaaft of als een blind paard overal maar vergunning voor geeft. Zeecontainers, schaftwagens en zwaar equipment worden gewoon op parkeerplaatsen of langs de weg elders in de wijk neergekwakt. Ook op de Herenweg en Gageldijk schiet het maar niet op. Buslijn 13 moet maar blijven omrijden omdat het er op lijkt dat het werk als “stopwerk” wordt uitgevoerd.

Foto: SP

Terwijl je vroeger gewoon een vakkundig buiteninspecteur van de dienst Openbare Werken in de wijk kon bereiken zit er nu ergens hoog en droog op het gemeentehuis een of ander ingehuurde en zichzelf onmisbaar vindende communicatiemedewerker. Niet gehinderd door enige technische kennis van zaken maar vooral afgericht om inwoners van onze gemeente met een kluit het riet in te sturen. Dat is dus de zogenaamde participatiemaatschappij met een terugtredende overheid die alles aan de markt overlaat.

Als SP willen we dat het gemeentebestuur serieus gaat luisteren naar de wensen van inwoners. Als we op de site van de gemeente het aantal ingediende klachten (oranje) bekijken en de hoeveelheid opgeloste klachten (groen) dan zou dit gemeentebestuur zich dood moeten schamen!

Foto: SP

Of het nou gaat om grote zaken (groenonderhoud wegbezuinigd bij Kansis Groen en nu uitbesteed aan Verheij) of kleine zaken (losliggende tegel of kliko niet geleegd), het is verbijsterend hoe weinig inwonersklachten zijn opgelost. In de villawijken zijn praktisch geen klachten, blijkbaar lopen de bestuurders zich daar het vuur in of uit de sloffen om hun vermogende vrienden te bedienen.

Wij als SP Stichtse Vecht vinden dat het anders moet. We hopen dat de nieuwe verhoudingen in de gemeenteraad daar aan bijdragen.

Reactie toevoegen

U bent hier