h

SP Stichtse Vecht onderzoekt gevolgen aangekondigde opheffing haltes buslijn 5 in Zandweg-Oostwaard

30 juni 2019

SP Stichtse Vecht onderzoekt gevolgen aangekondigde opheffing haltes buslijn 5 in Zandweg-Oostwaard

In een nieuw plan gaat lijn 5 (tussen Maarssen NS en Utrecht-CS) voortaan niet meer door de wijk Zandweg-Oostwaard in Maarssendorp. Q-buzz vindt dat zij te weinig winst maakt op de haltes in Zandweg-Oostwaard en heft deze haltes binnenkort op. Q-buzz is voor 100% eigendom van de Italiaanse vervoersmaatschappij BusItalia, een onderdeel van de Ferrovie dello Stato Italiane, dat volledig in handen is van de Italiaanse staat. De SP vindt het niet kunnen dat winst in Italië blijkbaar belangrijker is dan de hardwerkende Zandweg-Oostwaarder die afhankelijk is van het openbaar vervoer. De komende week reizen SPers dan ook mee langs de haltes in Zandweg-Oostwaard om met busreizigers te spreken over de gevolgen van het opheffen van dit deel van de route van buslijn 5. Welke boodschap hebben zij voor de Provincie Utrecht die hierover moet beslissen?

Reactie toevoegen

U bent hier