h

Niet denken, maar doen: 28 en 29 mei staken voor een pensioen van fatsoen

26 mei 2019

Niet denken, maar doen: 28 en 29 mei staken voor een pensioen van fatsoen

Foto: FNV

Het is u vast niet ontgaan: dinsdag 28 mei aanstaande leggen vervoerders in heel Nederland hun werk neer in de strijd voor een rechtvaardig pensioen. Op woensdag 29 mei volgen overige sectoren. SP Stichtse Vecht is solidair.

Hoewel de streekvervoerders in Utrecht in eerste instantie niet mee zouden doen aan de staking, hebben ook zij nu besloten zich bij de acties aan te sluiten. Daardoor ligt naar verwachting het openbaar vervoer in heel Nederland plat. FNV-woordvoerster Mariëtte van Dijk: "We weten dat het veel overlast zal veroorzaken die dag, maar het is één dag dat je er last van hebt. Een slecht pensioenakkoord is voor jaren en voor iedereen."

De dag erop leggen ook andere sectoren het werk neer. De Nederlandse werknemer laat deze week dus flink van zich horen: een goed pensioen is een kwestie van fatsoen. De stakers eisen een bevriezing van de AOW-leeftijd, een jaarlijkse pensioenindexatie en een zeker pensioen voor zelfstandigen en werknemers met onzekere contracten. Er vinden die woensdag actiebijeenkomsten plaats in Groningen, Arnhem, Den Haag en Eindhoven.

Ook de SP Stichtse Vecht sluit zich aan bij de werknemers: het is hoog tijd voor een rechtvaardig pensioen!

Reactie toevoegen

U bent hier