h

Falende communicatie gemeente oorzaak onrust en onzekerheid

1 september 2018

Falende communicatie gemeente oorzaak onrust en onzekerheid

Foto: SP

Berichtgeving in de pers over het verdwijnen van de collectieve zorgverzekering voor de minima in de gemeente heeft gezorgd voor grote onrust en onzekerheid bij de groep mensen met een laag inkomen die gebruik maakt van deze voorziening.

Het bericht dat Menzis de overeenkomst zou opzeggen verscheen in de pers, zonder dat een reactie van de gemeente volgde.

Die had, zoals later bleek, even geen tijd om een geruststellende verklaring te geven vanwege … de vakantietijd!.

En dat terwijl al voor de zomer bekend was dat de gemeente een respijtjaar was overeengekomen met Menzis, zodat er nog meer dan een jaar de tijd was om een andere verzekeraar te vinden.

Het was dus vrij eenvoudig geweest voor de gemeente om de onzekerheid die ontstond te voorkomen. Maar zoals zo vaak bleek noodzakelijke communicatie naar de inwoners niet mogelijk.

Komt dat omdat de gemeente geen voorstelling heeft hoe het is om van een bijstandsuitkering te moeten rondkomen? Hoe je in die situatie op elke cent moet letten en hoe dit soort berichten je de schrik om het hart doen slaan?

Was het gemakzucht of een miscommunicatie onderling?

Hopelijk komt er binnen niet al te lange tijd een verklaring dat er een contract met een andere verzekeraar is afgesloten, zodat mensen zich niet meer ongerust hoeven maken.

Wij houden de voortgang in de gaten en zullen u hierover blijven informeren.

 

Reactie toevoegen

U bent hier