h

SP steunt staking buschauffeurs

6 mei 2018

SP steunt staking buschauffeurs

Foto: t / pj

De SP Stichtse Vecht steunde de busstaking van 30 april en 1 mei en was aanwezig op het centraal station Utrecht om met de buschauffeurs te praten.

Er wordt opnieuw gestaakt, omdat de beloften die de werkgevers na de laatste staking in januari van dit jaar  deden, niet veel zoden aan de dijk zetten. ‘Er worden geen duidelijke zaken veranderd om de werkdruk te verbeteren’, zegt een buschauffeur. ‘We moeten volhouden om echt een verbetering van dit beroep te krijgen, waardoor wij het langer vol kunnen houden en ook weer jonge mensen voor buschauffeur gaan leren.’ Ook voor de veiligheid wordt aktie gevoerd. ‘We kunnen mensen met rollators, rolstoelen en kinderwagens niet rustig in de bus laten stappen. Dat kost teveel tijd. Andere mensen missen hun aansluiting. We worden opgejaagd en dat levert soms onveilige situaties op.' Ook het loon laat nog te wensen over voor dit belangrijke beroep. De vakbonden FNV en CNV bieden namens de chauffeurs op dinsdag 8 mei om 11.15 uur een zwartboek op het provinciehuis aan de gedeputeerde Dennis Straat van de provincie Utrecht. Hierin staat precies wat er niet goed gaat. En hoe het beter kan. Hierbij zullen veel buschauffeurs, maar ook statenleden aanwezig zijn. De SP statenfractie zal natuurlijk aanwezig zijn.

Adres van het provinciehuis is: Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht.

 

Reactie toevoegen

U bent hier