h

Petitie Henschotermeer gratis

23 februari 2018

Petitie Henschotermeer gratis

Foto: sp utrechtse heuvelrug / t

Tot 1 januari 2018 was recreatie in het Henschotermeer een publieke voorziening, betaald door de gemeenten en de provincie Utrecht. Plus natuurlijk de inkomsten uit parkeergeld.

Nu willen de provincie en een aantal gemeenten op de Heuvelrug niet meer meebetalen aan  het Henschotermeer .  N.a.v. vragen van de SP zegt gedeputeerde Pennarts dat zij  het  Henschotermeer  niet meer MAG subsidiëren omdat dit  verboden STAATSSTEUN zou zijn. Nonsens natuurlijk.

Het Henschotermeer wordt per 1-1-2018 aan de markt overgedragen. De nieuwe exploitant krijgt van provincie en gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg  volop de ruimte om het Hens ‘duurzaam te gaan financieren’.

Duurzaam financieren van natuur wil zeggen: Een hek eromheen plaatsen zodat er  entree betaald kan worden, de horeca flink uitbreiden, meer parkeerplaatsen, meer ruimte voor andere ondernemers om hun brood te verdienen aan de bezoekers van het Hens.

Ook andere recreatie op de Heuvelrug heeft een onzekere toekomst. Wat gebeurt er met Kwintelooijen, met passantenhaven Rhenen, het Doornse Gat, met de Rode Haan?  

De SP vindt dat recreatie in het Henschotermeer  een publieke voorziening moet blijven. We betalen er belasting voor. Het is dus niet gratis!

Vind U dat ook? Teken dan de petitie: VRIJE PLENS IN HET HENS

Reactie toevoegen

U bent hier