h

```````````````````````````````````````

24 maart 2016

```````````````````````````````````````

                                       TTIP referendum!                    
Foto: stop ttip
TTIP is een aanval op de democratie en introduceert geheime arbitrage, waardoor grote bedrijven miljardenclaims kunnen neerleggen bij overheden als die nieuw beleid aannemen wat de bedrijfswinsten aantast.

Het referendum komt eraan
Foto: Stop TTIP / Stop TTIP https://ttip-referendum.nl/

Er is heel goed nieuws: Nederland is één van de weinig landen waar het mogelijk is om een referendum over TTIP en CETA af te dwingen. Als 300.000 Nederlanders hiervoor tekenen, dan is de regering verplicht om een referendum uit te schrijven.

Een groep maatschappelijke organisaties, waaronder Milieudefensie, foodwatch, Meer Democratie en het Transnational Institute zijn nu bij elkaar gekomen om zo’n referendum aan te vragen. Ter voorbereiding hebben ze een petitie gestart waarin een referendum geëist wordt. Wij roepen u allen op om te tekenen. Teken die petitie hier: 

www.ttip-referendum.nl

Met deze petitie kunnen de organisaties nu verder de druk verhogen op minister Ploumen en de Europese Commissie om TTIP in de huidige vorm van tafel te krijgen. Maar als TTIP toch wordt goedgekeurd, dan kunnen zij eenvoudig contact opnemen met alle ondertekenaars om hen te mobiliseren om ook voor het “echte” referendum te tekenen. Dit kan pas gehouden worden nadat TTIP of CETA door het Nederlandse parlement zijn goedgekeurd.

Vraag ook om een referendum

Help mee om de druk op de regering en de Europese politici te verhogen en doe mee aan de voorbereiding van het referendum. Teken nu de petitie hier: 

www.ttip-referendum.nl 

Geef deze informatie zoveel mogelijk door!

Samen kunnen we TTIP en CETA stoppen! 

U bent hier